Robotik kodlama atölyesi seçerken dikkat edilmesi gerekenler
- Robotik Kodlama Atölyesi
- 29 Oca 2023
- 2 dakikada okunur
Çocuklar için kodlamanın öneminden bir çok yerde bahsettik ve çoğu veli çocuklarının kodlama öğrenmesini istiyor. Okullar bu konuda maalesef yeterli çalışmayı yapamıyor. Kodlama, robotik ve maker konularında atölyeler bu konuda seçenek olarak verlilerin karşısına çıkıyor.
Peki, bir kodlama, robotik ve maker atölyesi seçmeniz gerekirse nasıl karar vereceksiniz? Atölyenin öğretmenlerine ve yöneticilerine neler sormalısınız? Olması gereken donanımlar nelerdir? İçerik ve müfredatlarında neye dikkat etmelisiniz? Kullandıkları sistemler nelerdir?
Öncelikle çocuklar için kodlama, robotik ve maker atölyeleri çocuklara ilham vermeli ve keşfetmeleri için uygun bir ortam sunmalıdır. Fiziksel ortam, materyaller, donanımlar, örnek projeler, görseller okuldan farklı olmalıdır. Çocuğun üretkenlik ve yaratıcılık yönünü desteklemelidir.
Ulaşım açısından size uygun birden fazla atölyeyi gezmenizi ve öğretmenleri-yöneticileri ile görüşmenizi tavsiye ederiz. Konuya bakış açılarını, yorumlarını dinlemek fikir verecektir. Yaptıkları çalışmaları, hikayelerini, atölye içerikleri ve saatleri ile ilgili bilgileri almak az da olsa tanımanızı sağlayacaktır.
Öğretmenlerin tecrübeleri, bitirdikleri bölümler, yaptıkları çalışmalar, odaklandıkları konular, çocuklara ilgisi çok önemlidir. Çocuklar için kodlama atölyeleri yetişkinlerin kodlama öğrendikleri kurs merkezlerinden farklıdır. Karıştırmayın. Dolayısıyla öğretmenlerde farklıdır. Öğretmen teknik konuları bilmeli ve bunu çocuğun anladığı formatta anlatabilmelidir. Maker hareketini işin içine katmalıdır. Tasarım becerileri kuvvetli olmalıdır. İletişimi güçlü, çocuklara kendini sevdiren bir öğretmen her zaman avantajlıdır.
Atölyenin idari ekibi ve yöneticileri vizyon sahibi olmalı ve konuya hakimiyetlerini sizlere örneklerle anlatabilmelidir. Deneme atölyesi teklif etmeli, kayıt olmanız durumunda telafi atölyeleri ile kaçırılan çalışmaları telafi etmelidir.
Atölyede çeşitli kodlama ve robotik setleri, 3d yazıcılar, el aletleri, ahşap tasarım setleri, sarf malzemelerin olması önemlidir. Setler yeterli adette olmalı ve atölye çalışmaları sırasında düzenli olarak kullanılmalıdır.
İçeriklerin ve müfredatın yıl boyunca uygulanabilir olması, problem çözmeye odaklanması, tasarım odaklı düşünme ve oyunlaştırma ile zenginleştirilmesi, yapılan çalışmaların sizlere düzenli olarak sunulabilmesi, önemlidir.
Zihin haritaları, akış diyagramları, proje dokümanları, örnek kodlar, videolar ile çocukların konuyu tekrar edebilmesi için gereken altyapı atölyede bulunmalıdır.
Atölye Vizyon ve Pinoo Robotics çocukların ve gençlerin kodlama ve robotik öğrenebilmeleri için Kurtköy ve Ataşehir atölyeleri ile sizleri bekliyor.
Burası çocukların garajı..
Rıdvan Canbaz Atölye Vizyon & Pinoo Robotics
Kommentarer